AILEMIZ

Salı, Mayıs 16, 2006

MOM'S DAY 2006.14.05


MOMS DAY 2006 r
Video sent by ILKHAN
1. ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN GIZOS....

6 Comments:

  • At 16 Mayıs, 2006 10:09, Blogger ILKHANGIZEM said…

    Ilkhancim sen harika bi seysin yaaa
    video super olmus!!!
    cok cok tesekkur ederim.Zamansizliktan sabahlari 5 de kalkip hazirlamis bunlari kocam ve ben de ona soylenip durdum.Cok utaniyorum simdi:(
    Uyaniyorum sabah 7 de, (deniz sagolsun) bakiyorum yanimda ilkhan yok.

    _nerdesiiin, uyumak istiyorum biraz ben yaaa, madem kalktin denizle niye ilgilenmiyorsuuun...

    _yaa, gizem maillerime bakiyorum

    _maillerine ofiste bakiver, ne bu artik, iyice iskolik oldun basima, dıdıddı, vıdı vıdı :)

    sonra efendim,cumartesi aksami telefon aciyorum,hani erken gelecektin bugun,nerdesin diye.'koprudeyim' diyo.
    _koprude nerdesin diyorum. ' ya koprudeyim iste ' diyo.deli oluyorum.

    Ertesi gun bana kiziyor suprizlerini yaptiktan sonra.'yani gizem supriz yapilmasi imkansiz bi kadinsin' diyerek. Ne var yani, uyduruver hemen birsey di mi ama. Ben olsam ohoo, hemen yazmistim bi hikaye.cevap vermeyince sinir oluyorum tabi:) neyse, kocam yalan soylemeyi hic beceremiyo diye sevinmeliyim tabi, umarim hicbi zaman da beceremez :)
    SENI COK SEVIYORUM CANIM, COK COK TESEKKURLER...

    DIRDIRCI KARIN

     
  • At 25 Mayıs, 2006 01:27, Anonymous Adsız said…

    Really amazing! Useful information. All the best.
    »

     
  • At 26 Mayıs, 2006 11:00, Anonymous Adsız said…

    Merhaba İlkhangizem,
    Gerçekten sayfanız çok güzel olmuş,Deniz bebeği ailece çok sevdik biz:)Sevgilerimizi iletmek istedik...Oğlumda Deniz abisinin izinde:)
    Gizem sana danışmak istediğim bazı şeyler var ,umarım sakıncası yoktur senin için de;ben 26 haftalık hamileyim ,ve doğumumun normal olmasını herşeyden çok istiyorum...Ancak kendi doktorumda dahil olmak üzere İstanbuldaki hiçbir doktora güvenemiyorum çünkü daha şimdiden doktorum epidural sezeryandan bahsetmeye başladı:(Normal doğumu nasıl başardın:)epiduralli normal doğummuydu ,hangi hastane ve doktordu?Ve sence bunun için neler yapmam gerekli...Çevremde eskilerden başka hiçkimse yok normal doğum yapan , ve bu konuda çaresiz kalmak beni deli ediyor!

    Şimdiden çok teşekkürler...

    Denize ve onun mükemmel anne babasına sevgiler...

     
  • At 12 Haziran, 2006 14:22, Blogger ILKHANGIZEM said…

    Merhaba anonymous,

    Tebrikler !!! Saglikli ve mutlu bir bebek dunyaya getirmenizi dileriz. Allah tamamina erdirsin. Allah kurtarsin!!! Bana boyle diyorlardi, mana veremiyordum, gicik oluyordum.
    (Simdi bi mana verebiliyorum aslinda )

    Gercekten kaygilarinda cok haklisin cunku normal dogum yaptiran doktor gercekten cok az, ama cesaret edebilen de! Benim de tum arkadaslarim, normal dogum isteyip, son anda doktorlari tarafindan sezeryene ikna edildiler. Sorularinizin cevabini direkt vermektense ben size kendi dogum hikayemi anlatacagim:

    Sabaha karsi 5 gibi sancilarim basladi.Birgun oncesinden esimle bogazda yurus yaparken biraz usumustum. O yuzden ben, basta ishal oldum sandim. Gercekten de dogum sancisi, usutursun de karnina kramp girer ya, oyle birsey.Sonra, baktim ki sancilar sistematik oluyor. Esimi uyandirdim ve dakika tutmaya basladik. Benim sancilarim direkt 5 dk. da birle basladi.Normalde daha uzun araliklarla baslarmis ve 5 dk. da bire inince hastaneye gidilmesini onerirler. Benim agzim kulaklarimdaydi, dogum basliyor diye nasil heyecanlandim, anlatamam.Ilk dogumunuz mu bilemiyorum ama oyle gibi gozukuyor. Neyse, sancilar once az basliyor, sonra bir tepe noktasi yapiyor ve sonra azaliyor. Siddetiyse hep ayni aslinda ama baslarda cok kisa surdugu icin dayanmasi kolay, sona dogru agrinin siddeti degil de suresi uzun oldugu icin, dayanmasi daha zor oluyor. Baslarda dayanmasi inan hic guc degil.Yani eger ben, sancilar basladiginda, Akmerkezde alisverisde olsaydim, hic hissetmezdim bile :)
    Denizin dogumu aksam ustu 6 da gerceklesti. Yani ben, 13 saat sanci cektim ama bunun sadece son yarim saati zor gecti. Bu herkes icin boyledir eminim. Doga, bir sekilde bu olay icin kadinlara guc veriyor da, baska seyler, kadinin isini zorlastiriyor.Ben Gayrettepe Metropolitanda dogum yaptim ama bunun sebebi evimize 5dk.olmasiydi, yoksa orada daha cok sezeryen yapiliyor. Rahim agzi 8 cm. acilana kadar kolay gecirdim. Odam cok kalabalikti ve gule oynaya zaman gecirdim. Sanci aralarinda poz veriyordum. Sansima, Ramazan ayindaydik ve doktorum Herman İscinin o gune baska hastanede sezeryanlari vardi.Iftar vaktine yakin bir zaman oldugu icin trafik de yogundu. Herman bey, olayi biraz hizlandirmak icin sanirim, telefonla hemsirelere suni sanci verilmesini soylemis.O gelene kadar rahim agzi iyice acilmis olsun ve direkt dogumhaneye alabilsin istedi herhalde. Suni sanci berbat birseydi aslinda cunku kendi dogal sancilarim gibi degildi birsekilde. Nst’ye bagliydim. Karnina 2 prop takiyorlar. Biri, senin sancilarinin siddetini, digeri de bebegin kalp atislarini gosteriyor.Esimin derledigi videoda da goruluyor sanirim, nst cihazi artik 150 leri falan gosteriyordu (ki cok siddetli sanci demek bu) bana suni sanci verdiler, yataga yatirdilar, yatagin kenarlarini yukselttiler, hareket etmem yasak cunku o zaman cihaz yanlis degerler gosteriyormus.Iste, o zaman deli olmustum ve yuzum artik iyice asilmaya baslamisti.Agriyi hafifletebilmek icin hic bir pozisyon alamiyorum dusunsenize! En basitinden karniniz agridiginda, dizlerinizi karniniza cekersiniz, ne bileyim bir pozisyon alirsiniz, degil mi? O zamana kadar derin nefes alip, vererek, duvara yaslanarak, bir sekilde agrinin gecmesini bekliyordum.Tabi ki, bu arada, artik 8 cm. den sonrasi agrilarin suresi uzadigi icin zaten zor ama inanin pozisyon alamamak cok kotu. Sonra, Herman bey geldi, bakti ki yuzum iyice asilmis, Gizem sana cok az doz epidural yapalim, bu dogumu biraz daha insancil kiliyor dedi.Ben mizimizlanmaya basladim.”Ben biliyorum, dogum kursunda soylemislerdi.Epidural belli bir aralikta yapilirmis, sonrasinda bir manasi yok zaten. Arkasimin ki tutmamisti” falan filan konusuyorum.Yani, sorunuzun cevabi bana da az doz epidural yapildi.Epidural ignesini hissetmedim bile agridan.Hemen dogumhaneye gecildi yarim saat icinde de dogurdum.Fakat, isin ilginc yani, ben epidurale ragmen, ayaklarimi kesinlikle hissediyordum, oynatiyordum. Ayrica, dogum esnasinda bir ikinma hissi geliyor insana, onu da hissettim. Hatta, Herman beye ikinma hissi basladi diyordum, o da ekrandan bakiyor, gercekten baslamis mi diye, evet, ikin diyordu.Ama his yeterli olmadigi icin,
    etkili ikinamiyordum.Yanlis hatirlamiyorsam, 5-6 ikinmada dogurdum Denizi. Bazilari,
    sen eger ayaklarini falan hissettiysen, epiduralin tutmamistir, epiduralin oyle azi cogu olmaz diyor.Ayaklarimi oynatabilmeyi birak, ikinma hissini de duydum az da olsa, ayrica, kesimi, moralini bozmak gibi olmasin, feci hissettim. Zaten, ben, bu epidural olayini hala anlayamadim.O his olmazsa, nasil ikinabilir ki insan. Dusunsenize, 3-4 kilo birsey ittiriyorsunuz ve o salak dogum sandalyesinde!!! Neredeyse, yatay pozisyondasiniz.Cok afedersiniz, yatarak, insan tuvaletini bile yapamaz ya!!! Ustelik, uyusmussunuz.Lafla sana ikin ikin diyorlar. Bence, kadinlar, bir sekilde, tarlalarda, comelerek, cok daha kolay dogum yapiyorlardi.Yasamis biri olarak, comelmenin isi cok daha kolaylastiracagi kanisindayim.Ayakta durmak da degil comelmek, cunku, hem pelviks aci artiyor, hem de yercekiminden faydalaniyorsunuz. Bir de, hamileyken bol bol kegel egzersizleri yapip, oradaki kaslari guclendirmek de onemli. Turkiyede boyle bir dogum hangi hastanede, hangi doktorla yapabilirsiniz,malesef, bilemiyorum. Ama ben Herman bey’e cok guveniyordum birsekilde.Bana uygulanan epiduralin dozunu, yapildigi zamani (zaten epey sanci cekmistim o saate kadar) sorgulamadim sonrasinda, cunku mutluluk sarhosuydum, odulumu de almistim. O saatten sonra, inanin baska hersey onemini yitiriyor zaten.Dogumunuzu nasil yaptiginiz hic de o kadar onemli degil, yeter ki bebeginiz saglikli olsun. Dogum, bence, her kadinin deneyimlemesi gereken birsey.Sezeryene en basindan berikarsiydim ama yine de, o kadar da takilmayin normal dogum yapmaliyim ben diye, cunku, belki de gercekten sizin icin o anda sezeryen gerekli olabilir. Dogum sirasinda, epiduralin baska alternatifleri de var , cok zorlandiginizi hissettiginiz anda, agri kesici de isteyebilirsiniz. Bu kesinlikle sizin kadinliginizin bir gostergesi degil.

    Kendini doguma hazirlamak cok onemli.Hamileyken epey okumustum.GURMUKH’un ‘comert, guzel, mutlu’ diye hamileler icin yoga ve meditasyon uzerine bir kitabi vardi. Orada, dogum anini atesten bir cemberin icinden gecmek gibi diye tarif ediyordu. Sanirim, guzel bir benzetme. Doktorlari da cok suclamiyorum aslinda. Onlar, heseyin farkindalar, hangi hastalari normal dogum yapabilir, hangileri yapamaz bastan anlayabiliyorlardir.Kendini doguma psikolojik olarak hazirlamamis, dogumdan cok korkan bir kadina, normal dogum yaptiramazsin zaten. Ben cok kucumsuyordum olayi, amaaan, herkes dogum yapiyor, tarlalarda yapiyor kadinlar, ben mi yapamayacagim diyordum. Bir de sonlara dogru garip bir cesaret geliyor insana, korkmuyorsun, bilakis heyecanlanmistim ben. İsin asli, ne benim o zaman sandigim kadar kolay bir olaymis bu dogum hadisesi, ne de bazilarinin anlattigi kadar zor.

    İkinci de, belki de, hayir bana epidural falan yapmayin gerek yok diyecek, ya da ben, boyle pozisyon almak istiyorum diyecek cesaretim olur, kimbilir :)

    Size kolay gelsin, bunlari anlattim, cunku, belki de siz, doktorunuzla tum bu anlattiklarimi konusur, bir dogumplani belirlersiniz kendinize. Bu kadar gec cevap yazabildigim icin de cok ozur dilerim.Neyse ki siz dogurmadan yetisti :) Umarim cevabimi okuyabilirsiniz.Bana mail adresinizi verirseniz, size telefonumu mail atabilirim, istediginiz zaman aramaktan cekinmeyin.Bol bol,yuruyus yapin, harektli bir hamile olun, mumkunse, yoga yapin, ama simdiye kadar yapmadiysaniz, su anda baslamanizdogru olmaz aslinda ve bir tavsiye daha; dogum sonrasi daha da onemli aslinda.Sonrasinda kitap okumaya da vaktiniz olamayacak, sonrasi icin de kitap okuyun.Bebeginizi emzirmeye onemveriyorsaniz, mutlaka su kitabi alin; THE NEW CONTENTED BABY BOOK- yazari Gina Ford. Malesef, turkcesi yok. Internetten almak zorundasiniz.Inrenet sitesi de var kadinin www. contentedbaby.com di yanilmiyorsam.Ben bu kitapdan gercekten cok faydalandim.Sayesinde, bebegi bir duzene sokuyorsunuz, uykulari, yemesi herseyi daha sorunsuz oluyor.Ayrica, tipta, bir furya basliyor, ne yazik ki, o donem herkese ayni seyleri soyluyorlar, sonra degistiriyorlar.Simdi size, hastanede istedikce emzir, diyeceklerdir. Bu kadin bunun ne kadar hatali bir tutum (demand feeding diyorlar ingilizce) oldugunu anlatiyor.Sut rezervlerinizin yeterli olabilmesi icin de cok etkili onerileri var.

    Sevgiler,
    Gizem

     
  • At 14 Haziran, 2006 23:39, Anonymous Adsız said…

    Tekrar merhaba,
    Öncelikle mesajıma cevap geldiği için çok teşekkür ederim:)Ayrıca çok aydınlatıcı,yararlı tavsiye ve önerilerin için çok çook teşekkür ederim Gizem.
    Yanıtı okuduğum gibi hemen edindim Gurmukh'un kitabını,sadece bunun için bile ne kadar teşekkür etsem azdır,gerçekten çook tatmin edici,müthiş bir kitap.Hernekadar Cindy Crawford'un önsözünü okuduktan sonra"ben evde doğurmaya karar verdim" dediğimde eşim bana delirmişim gibi baksada:)))
    Şaka bir yana gerçekten inanılmaz motivasyon arttırıcı bir kitap...
    Yazdığın her bir kelimeyi beynime kazıyarak okudum diyebilirim:)Sezeryanla doğum yapmanın ,normal doğumdan daha normal kabul edildiği günümüz Türkiyesinde seni "kahraman" ilan etmemek elde değil:)
    Ancak sana katıldığım bir konu daha var ki;"Bu kesinlikle sizin kadinliginizin bir gostergesi degil."Hayırlısı olsun demekten başka birşey gelmiyor zaten elden:)
    Şu anda amacım tüm bedenim ve beynimle normal doğuma hazırlanmak,olası bir komplikasyonda elbette sezeryan da kabulumdur:)
    "THE NEW CONTENTED BABY BOOK" amazonda varmış oradan sipariş edeceğim,eminim en az diğeri kadar memnun kalacağımdan...

    Yardımların için ne kadar teşekkür etsem azdır Gizem, dilerim bende sağlıkla bugunleri atlatıp bebeğime kavuşurum ve bebek gelişimi hakkında yeniden yardımına başvururum:)
    Heryerde ve herzaman böyle bilinçli ve paylaşımcı anne bulmak kolay olmuyor nede olsa:)yakalamışken bırakmiim:)))

    Deniz bebek ve ailesine kucak dolusu sevgiler...

     
  • At 21 Haziran, 2006 23:20, Blogger ILKHANGIZEM said…

    Rica ederim, anilarim tazelenmis oldu :)
    Yardimci olabildiysem ne mutlu!
    Herzaman yazabilirsin kafana bir sey takildiginda.Ben dogumumu hep kafamda dusluyordum.Cok kolay ve guzel gectigini hayal ediyordum.Gercekten de doktorum, sonrasinda odama gelip, "Gizem siir gibi bir dogum yaptin, hayatinda hersey boyle kolaycacik oluversin" demisti.Sana da siir gibi bir dogum diliyorum :)
    En kisa zamanda senin de dogum hikayeni dinlemek dilegiyle...

     

Yorum Gönder

<< Home